ANGEL LOVE PRODUCTION
Головна » 2012 » Березень » 5 » Український режисер зніме для Франції та Німеччини фільм про розпад СРСР
17:53
Український режисер зніме для Франції та Німеччини фільм про розпад СРСР
"Прощавайте, товариші!" - під такою назвою французько-німецький телеканал arte готує серію з документальних фільмів про суспільні змін у колишньому соцтаборі. Його режисер – український кінематографіст Сергій Буковський.

Зйомки документального історичного серіалу "Прощавайте, товариші!" мають розпочатися у квітні. А проходитимуть вони в Україні, Росії, Грузії, Білорусі, Чехії, Польщі, Угорщині, Румунії й навіть у Німеччині.

"Ми будемо відтворювати справжню ходу історії, але також розкажемо історії через долі людей, їх відчуття, як всі ці зміни стались у Росії, країнах Балтії, Україні та в усіх країнах Східної Європи", - розповів "Німецькій хвилі" Сергій Буковський, знаний український документаліст.

Метою документальних фільмів, за словами Буковського, є "оповісти велику історію очима маленьких людей". Тобто, йтиметься не про роль можновладців, а про відчуття простих людей, яких називали "гвинтиками системи".

Співпродюсер серіалу Вікторія Бондар розповідає, що в стрічках, кожна з яких триватиме близько 50 хвилин, йтиметься про історію змін у країнах колишнього соцтабору в період з 1975 по 1991 рік.

Європейський глядач побачить авторське українське документальне кіно, адже тематика цього періоду в історії пострадянських країн добре знайома українському режисерові.

А як зазначає директор Української кінофундації Андрій Халпахчі: "Сергій Буковський - видатний документаліст з тієї плеяди середнього покоління, яке ще встигло за радянські часи зробити своє кіно".

Сергій Буковський народився 1960 року в Башкирській АРСР, вивчав режисуру в Київському державному інституті театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого.

Понад 10 років Буковський працював на Українській студії документальних фільмів. Його документальний 9-серійний телефільм "Війна. Український рахунок" було відзначено Національною премією України імені Тараса Шевченка.

Високого визнання досяг і його документальний фільм "Живі" про Голодомор в Україні.

Вікторія Бондар зауважує: "Наскільки нам відомо, обирали режисера з понад 20-ти кінематографістів, серед яких розглядали і кандидатуру Кшиштофа Зануссі. Бажанням замовників було, щоб працював над такою темою режисер, який й сам пережив ці зміни в одній з країн, про які оповідатиметься".
Категорія: Українське кіно | Переглядів: 1478 | Додав: Link | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Link  
0
Ліпше б той режисер, своїм талантом україну піднімав, він прикрасні таланти віддає Європі за копійки.

Ім`я *:
Email *:
Код *:

Skype

наше весілля

ВІДЕОЗЙОМКА ВЕСІЛЬ

ЗЙОМКА РЕКЛАМИ

Соцсеть

Кузьма Скрябін

SENATOR HOTEL

елітне весілля

vip весілля

You Tube

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0